Site icon Akdeniz Haberleri

Antalya’nın Kepez ilçesinde ‘dombra anıtı’ törenle açıldı

Kepez Belediyesi ile Kazakistan Antalya Başkonsolosluğu işbirliğiyle Yeni Emek Mahalle’deki Jambıl Jabayev Parkı’na, iki ülke arasındaki kardeşliği simgelemesi amacıyla, geleneksel Türk çalgısı dombranın anıtı dikildi. Törene Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Araslan, Zhambyl Bölgesi Vali Yardımcısı A. G. Tamabek, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve çok sayıda davetli katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, parka dikilen dombra anıtının Kazakistan-Türkiye kardeşliğini simgelediğini vurgulayarak, Türk dünyasının ortak çalgısı olan dombra anıtının iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini ölümsüzleştireceğini belirtti. Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev de açılışta yaptığı konuşmada, dombra anıtının iki kardeş ülke ve halk için anlamlı bir olay olduğunu dile getirdi.

Vali Hulusi Şahin ise parka dikilen dombra anıtının Antalya’ya çok yakıştığını ifade ederek, bu anıtın kardeşlik köprüsü oluşturduğunu söyledi. Törende protokol üyeleri, dombra anıtının açılışını gerçekleştirerek, Kazakistan’ın geleneksel kıyafeti olan çapanı hediye aldılar. Ayrıca, park alanında kurulan geleneksel Kazak yurt çadırında bir süre dinlenildi.

Exit mobile version